Cursuri

Imunitatea organismului – rolurile esentiale ale biofactorilor
Date generale, tipuri de imunitate, evaluarea de laborator a imunitatii. Vitamina D si rolurile sale in imunitate. Vitamina C si rolurile sale in imunitate. Zincul si rolurile sale in imunitate.
- Valabil2022-04-01
- Lectii4
- EMC16

Neuropatia diabetica
Definitie si prevalenta neuropatiei diabetice, fiziopatologie, factori de risc, clasificare, semne si simptome. Neuropatia autonoma. Radiculopatii toracice si abdominale. Neuropatii craniene. Neuropatia motorie proximala. Casexia diabetica. Neuropatia in prediabet. Piciorul diabetic. Polineuropatia diabetica. Tratament.
- Valabil2022-03-20
- Lectii3
- EMC10

Vitamina D si rolurile sale in sanatatea si patologia umana
Cursul „Vitamina D si rolurile sale in sanatatea si patologia umana” contine informatii actualizate despre rolurile strategice ale vitaminei D pentru o serie de procese fiziologice.
- Valabil2022-03-20
- Lectii4
- EMC14

Insuficienta cardiaca cronica si problemele tratamentului diuretic
Cursul „Insuficienta cardiaca cronica si problemele tratamentului diuretic” disponibil online pe platforma umbalk.ro abordeaza pe parcursul a 4 lectii problematica Insuficientei cardiace cronice, oferind informatii asupra principalelor clase medicamentoase utilizate in tratamentul afectiunii, concentrandu-se asupra problemelor aparute in tratamentul diuretic: managementul rezistentei la tratament, diselectrolitemii.
- Valabil2021-10-09
- Lectii4
- EMC14

Vitamina B12 la varstnici
Cursul „Vitamina B12 la varstnici” abordeaza rolurile fiziologice ale vitaminei B12, problematica deficitului de vitamina B12 la pacientii varstnici: simptomatologie, solutii preventive, anemia megaloblastica.
- Valabil2021-08-30
- Lectii1
- EMC10

Hipertensiunea arteriala: tratament in functie de comorbiditati
Cursul "Hipertensiunea arteriala: tratament in functie de comorbiditati" prezinta, pe parcursul a 4 lectii, definitia HTA, epidemiologia, clasificarea HTA in functie de risc si comorbiditati, screening-ul si diagnosticul HTA, afectarea organelor tinta, masurile de schimbare a stilului de viata, initierea tratamentului antihipertensiv. De asemenea, sunt prezentate recomandarile celui mai nou ghid ESC/ESH, tratamentul antihipertensiv la bolnavul cu diabet zaharat, tratamentul antihipertensiv la bolnavul cu boala coronariana, tratamentul antihipertensiv la pacientul cu insuficienta cardiaca.
- Valabil2021-09-19
- Lectii4
- EMC14

Tratamentul dislipidemiilor: strategii actuale de reducere a riscului cardiovascular
Cursul "Tratamentul dislipidemiilor: strategii actuale de reducere a riscului cardiovascular" prezinta, structurat pe parcursul a 4 lectii, principalele aspecte fiziologice ale aterosclerozei, factorii de risc si bolile cardiovasculare aterosclerotice, clasificarea dislipidemiilor, valorile tinta ale LDL-colesterolului, tratamentul hipocolesterolemiant.
- Valabil2021-09-11
- Lectii4
- EMC14

Complicatiile diabetului zaharat: rolul tiaminei si benfotiaminei
Cursul "Complicatiile diabetului zaharat: rolul tiaminei si benfotiaminei" prezinta, structurat pe parcursul a 3 lectii, patogeneza complicatiilor diabetului zaharat, rolul tiaminei si benfotiaminei in tratarea acestora, benfotiamina in tratamentul neuropatiei diabetice periferice senzitivo-motorii, actiunea tiaminei si benfotiaminei in tratamentul altor complicatii ale diabetului zaharat.
- Valabil2021-08-09
- Lectii3
- EMC10

Rolul acidului alfa lipoic in complicatiile diabetului zaharat
Cursul „Rolul acidului alfa lipoic in complicatiile diabetului zaharat” prezinta, pe parcursul a 3 lectii, stresul oxidativ in patogeneza complicatiilor diabetului zaharat, rolul de antioxidant al acidului alfa lipoic in tratamentul diferitelor patologii.
- Valabil2021-08-13
- Lectii3
- EMC10

Rolurile magneziului in patologia umana
Importanta magneziului pentru organismul uman si efectele pe care deficitul de magneziu le are in patologia umana.
- Valabil2022-03-20
- Lectii4
- EMC10

Managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala
Cursul „Managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala” este un program disponibil on-line, al carui obiectiv este sa puna la dispozitia medicilor de familie si a medicilor de alte specialitati informatii actualizate despre prevalenta fibrilatiei atriale, screening-ul acesteia, diagnosticul si managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala (FA).
- Valabil2021-06-10
- Lectii4
- EMC14

Hepatopatiile cronice – beneficiile tratamentului adjuvant cu silimarină
Cursul „Hepatopatiile cronice - beneficiile tratamentului adjuvant cu silimarină” are ca obiectiv să pună la dispoziția medicilor de familie și a medicilor de alte specialități informații actualizate despre rolurile tratamentului adjuvant hepatic.
- Valabil2021-06-10
- Lectii4
- EMC12