Managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala

Cursul a expirat. Aveti in continuare acces la materialele de curs, dar nu mai pot fi emise diplome.

Managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala

Managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala

Autori:

14 EMC

Organizator Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" in parteneriat cu Uniunea Medicala Balcanica - Sectia Nationala Romana
Structura: 4 lectii
Categoria: Medicina interna, cardiologie
Aproximativ 14 ore de studiu
Disponibil pana la 2021-06-10
Sponsor:
Cursul „Managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala” este un program disponibil on-line, al carui obiectiv este sa puna la dispozitia medicilor de familie si a medicilor de alte specialitati informatii actualizate despre prevalenta fibrilatiei atriale, screening-ul acesteia, diagnosticul si managementul riscului tromboembolic al bolnavului cu fibrilatie atriala (FA). Fibrilatia atriala este o provocare globala. Studiile au aratat ca 1 din 4 adulti de varsta mijlocie din Europa vor dezvolta fibrilatie atriala, care creste de 5 ori riscul de aparitie a unui accident vascular cerebral (AVC). Mai mult, 1 din 4 pacienti cu AVC asociat fibrilatiei atriale decedeaza in termen de 30 zile. Se preconizeaza ca prevalenta FA va creste mult in urmatoarele decenii pe masura ce populatia imbatraneste. FA nediagnosticata este o nevoie medicala neacoperita semnificativa, conducand la risc mai mare de AVC.

Este necesara cunoasterea de catre medici a principiilor si metodelor de screening al fibrilatiei atriale, conform recomandarilor Societatii Europene de Cardiologie, pentru un tratament mai eficient, in scopul reducerii complicatiilor bolii si a poverii acesteia, inclusiv a reducerii costurilor economice asociate ingrijirii pacientilor cu AVC.

Curs online GRATUIT